21 Mart 2014 Cuma

Dünyanın En Görkemli Fıskiye Sistemleri

Öncelikle baharın ilk günü herkeslere mutluluk, huzur ve bereket getirsin. E artık günler iyice uzamaya başladı, Haziran 21'e kadar uzar da uzar. Bereket demişken bol su olsun inşallah da kuraklık filan yaşanmasın.

Gelelim mevzumuza, geçenlerde fıskiyelerle ilgili makaleler ararken böyle bir yazıya rastladım: Dünyanın En
Görkemli Fıskiye Sistemleri. Nereden başlayalım Las Vegas'tan mesela, İtalyan mimarisinde tasarlanmış Bellagio Oteli önündeki “Havuz Show”. En doğrusu Müzikli Işıklı Danslı Fıskiye Sistemi Gösterisi. Las Vegas’ın bu fıskiye gösterisi en çok izlenen gösterilerden biri olma ününe sahip. Her 30 dakikada bir yeni bir fıskiye show izlemek mümkün.

Hem göze hem kulağa hem de bizzat teninize hitap eden (bazen sular havuza sığamayıp sıçrayarak size de ulaşabiliyor) bu enfes müzikli danslı su gösterilerinde klasikleşmiş şarkılardan, mesela; Sinatra’nın Fly me to the moon gibi, Celine Dion veya Faith Hill’den şarkılar da duymak da mümkün.

Bu büyüleyici fıskiye sistemi gösterileriyle Las Vegas ziyaretinizde sevdiğinize mükemmel bir jest de yapabilirsiniz. Bununla birlikte müzikle suyun dans ediyor olması ışıkla renklendirilen bu gösterile çocuklar için de güzel bir eğlence kaynağı. Hele de ilk defa böyle bir su dansına tanıklık ediyorsa değmeyin keyfine.


İkinci ve bu yazımız için son görkemli fıskiye sistemimiz Seul'den Ayışığı Gökkuşağı Fıskiye Sistemi. Bu fıskiyelerse Banpo Köprüsüne 380 tane nozul döşeyerek inşa edilmiş. Fıskiyemiz bir dünya rekoru sahibidir.

Fıskiyenin ışıkları geceleri 200 adet fıskiye lambasıyla da gökkuşağının 7 rengine dönmektedir. Han Gölü üzerinde kurulu olduğu için göl suyunu kullanmakta ve her gün 20 dakikalık farklı bir fıskiyeli show gerçekleşmektedir.

380 nozulun bulunduğu fıskiyelerden dakikada 190 ton su püskürtülmekte. Dünyanın en uzun köprü fıskiye sistemi olma özelliğini taşımakta olup Moonlight Rainbow Fıskiyesi 1 kilometreden uzun ve köprünün iki yanına inşa edilmiştir.

Devam edecek... Keyifli günler olsun...

1 yorum:

  1. Baharın ilk gününde bu fıskiye sistemlerinin birinin yanında olmak istettiniz valla. Yazılarınızı keyifle okudum. Başarılarınızın devamını dilerim :)

    YanıtlaSil