24 Mart 2014 Pazartesi

En Görkemli Fıskiye Sistemleri - 2

Güzel bir hafta olsun herkese... Bence pazartesi güzel bir gün aslında sadece adı çıkmış işte. Hafta cuma başlasaydı aynısı onun başına gelecekti "cuma sendromu" olacaktı. Yeni bir şeye başlamak için da bahane oluyor ne güzel. Haftasonunun dinginliğiyle karar veriyorsunuz Pazartesi yapıyorsunuz. Güzel yani pazartesi bence. Velhasıl kelam En görkemli fıskiye sistemleri yazı dizimizin ikinci yazısıyla karşınızdayız efendim. Bu yazımızda Montreal ve Singapor'daki fıskiyelerden bahsedeceğiz.




La Joute Fıskiyesi, Montreal

Place d'Arms'da yer alan bu fıskiyenin en önemli özelliği yanarlı dönerli olması. Gerçekten ateşli bu bronz fıskiye. Alışılmışın dışındaki bu fıskiyede her saat 32 dakikalık bir gösteri yer alıyor. Bu sıradışı gösteride su ve ateşin savaşı konseptli bir show gerçekleşiyor. Bu sebepledir ki adı La Joute yani Mücadele'dir. 

1969 yılında inşa edilmiş olan La Joute fıskiyesinin çevresinde ve içinde insan ve hayvan figürleri yer almaktadır. 

Fıskiyeli show 3 aşamadan oluşmakta; sis, alevler ve fıskiyeler. İlk önce sis oluşuyor, ardından alev ki bu alev yaklaşık 7 dakika sürüyor ve en son fıskiyelerin devreye girmeye ateş sönüyor. 









Varlık Fıskiye Sistemi - Suntec City, Singapore

1683 metrekare alana kurulu ve 85 ton ağırlığındaki bu bronz fıskiye dünyanın en büyük fıskiyelerinden biridir. Fıskiyeli sistemin üzerinde bulunan yuvarlak halkadan sular ip gibi aşağıya akmaktadır ve bunlara dokunabilenlere iyi şans getirdiğine inanılmaktadır. Singapur'da yaşayan birçok insan evlilik teklifini burada yapıyor. bu fıskiye bir AVM'nin önünde kurulu; burada sevdiklerine evlenme teklifi etmek isteyenler için AVM yönetimi lazerli gösteri hizmeti de veriyormuş.

Orijinal adıyla The Fountain of Wealth varlık ve yaşamın sembolü olarak inşa edilmiştir. Aynı zamanda Singapur'da yaşayan 4 farklı millet için birlik beraberlik, uyum ve ruh bağlılığını de temsil etmektedir.





Keyifli günler olsun efendim, Hürmetler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder