1 Nisan 2014 Salı

Fıskiye İnşasında Dikkat Edilmesi Gereken 10 Temel Nokta

1 Nisan'ı da geride bırakmışken umarım şakalanmamışsınızdır diyerek yazımıza başlıyoruz :)
Malum görkemli fıskiyeleri bitirdik. Düşündük taşındık, bu görkemli fıskiyeler nasıl bu kadar görkemli olmuş. Araştırırken şöyle bir şeye rastladık: Fıskiye Yapılırken Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gerekenler....
Madem öyle paylaşalım ki herkes öğrensin di mi ama :) ? Yazımız aşağıdadır efendim.



Fıskiyeler
  1. Kesinlikle Ağaç Altında Olmamalı:
    Neden mi? Çünkü sonbaharda dökülen yapraklar, sonbahar olmasa da dökülür gerçi yapraklar, ağaçlardan düşen böcekler veya kuşların pislemeleri fıskiyelerin filtrelerini tıkayabilir. Hem havuzun da çabuk kirlenmesine ve görselliğinin bozulmasına sebep olur.
  2. Şiddetli Rüzgar Alan Bir Yerde Olmamalı:
    Şiddetli rüzgar fıskiyelerden çıkan suların yönünü bozabilir ve koreografiyi olumsuz etkiler. Dolayısıyla suyun yüksekliği ve jetler havuzun hizasını geçmemelidir. Bu da yaratıcılığı oldukça etkiler. Hoş bir görüntü elde etmek çok rüzgar almayan olması tercih edilmelidir.
  3. Su Tasarrufu Sağlayan Havuz Derinliği Tercih Edilmelidir:
    Şöyle ki; fıskiyeli havuzun su değişimlerinde su kullanımını azaltmak için ve özellikle çocukların bir kaza yaşamasını engellemek için havuz ve dolayısıyla su derinliği mümkün olduğunca sığ olmalıdır.
  4. Izgaralar Aracılığıyla Koruma Yapma:
    Özellikle kuru havuzlarda fıskiyenin ve diğer sualtı ekipmanların yerleştirileceği boşluklar ızgaralarla örtülmelidir.
  5. Vana Gerekliliği:
    Havuzun suyunun daha kolay temizlenebilmesi ve devir daim edilebilmesi için bir atık su vanası şarttır. Havuz problemlerini hatırlayalım; bir musluk doldurur ve her zaman en az bir musluk da boşaltırdı o misal.
  6. Temiz Su Kaynağı:
    Kalıcı olarak yapılmış temiz su borusu otomatik olarak havuzu doldurmalı ve fıskiyelerin sürekli çalışmasını sağlamalıdır. Halka açık alanlarda inşa edilmiş fıskiyelerde ise muhakkak emniyet cihazını çalıştıran bir pompa olmalıdır.
  7. Güç Kablolarının Emniyetli Hale Getirilmesi:
    Halka açık alanlarda inşa edilmiş fıskiyelerde güç kabloları muhakkak su altı kutularına konmalıdır. Halihazırda su altı kabloları kullanılacağın risk azaltılmış olacaktır ancak yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. 
  8. Doğru Pompa Seçimi:
    Fıskiye pompaları şiddetli bir basınca maruz kalmaktadır. Dolayısıyla seçiminde özenli davranılmalı, paslanmaz çelikten malzemeler tercih edilmedir.
  9. Doğru Elektrik Sistemi Seçimi:
    Elektrik sistemi fıskiye inşalarında önemli bir yer tutmaktadır. Hele de modern zamanda, müzikli danslı fıskiyelerde yoğun bir elektrik kullanımı mevcuttur. Dolayısıyla sistem sualtı armatürleri ve pompalarla uyumlu olmalıdır. Elektrik akımı açısından özellikle. Aynı şekilde elektrik kaçaklarını önlemek için özel bir emniyet sistemi mevcut olmalıdır.
  10. Kış Koruması:
    Kış koşullarına karşı koruma önlemleri daha fıskiyelerin tasarım aşamasında alınmalıdır. Gerekirse donmalara karşı ekipmanları korumak için pompalar yerinden çıkarılabiliyor olmalıdır.
Keyifli günler, Hürmetler Efendim :)

fıskiye inşaatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder