22 Nisan 2014 Salı

Küçük Fıskiyeler



Görkemlilerden radikal bir geçişle küçük fıskiyelere geçtik efendim. Nedeniyse şudur; koca koca fıskiyeleri evimizin bahçesine koyamayacağımıaza göre bahçe tipi fıskiyeler bizim için ve blogumuz be de takipçilerimiz için ideal olacaktır dedik. Küçük fıskiye herkesin hem gücünün hem bahçesindeki alanın yetip evine alabileceği bir dekorasyon ürünüdür. Zevkinize ve fıskiyeyi yaptırmayı düşündüğünüz alanın genişliğine göre; bahçeleriniz, avlularınız ve hatta evinizin içine bile yaptırabileceğiz çeşit ve modelde fıskiye mevcut. Avluda bir fıskiye olması misafirleriniz için hem havalı hem de hoş bir karşılama olurdu herhalde özellikle de sıcak yaz günlerinde. Kışları siz suyunu kesin en iyisi sadece görsel olarak kalsın, donar filan mazallah :) Tercihinize bağlı olarak antik dönemleri andıran bir fıskiye ya da daha modern bir havuz şeklinde faklı nozullar ve otomasyon yazılımlarıyla farklı fıskiyeler ya da sualtı armatürleriyle aydınlatılmış teknolojik ve elbette "size özel" bir ürün de yaptırabilirsiniz. Bir kuru havuz bile olabilir bu. Meydan gibi yerlere veya herhangi dışarıda bir yere inşa edilen fıskiyeler genellikle bir havuz içinde oluyor. Emniyet ve özellikle çocukları korumak için su seviyesi doğru ayarlanmış olmalı ve mutlaka ızgaralar kullanılmalı. Daha böyle bahçe için veya evler için fıskiyelerde de ahşap ve mermer kullanımı yaygın. Küçük deniz taşları doğal veya yapay kayalar bir de olmazsa olmaz bitkiler harika bir görünüm kazandırıyor fıskiyeye. 
Bahçe fıskiyeleri hem tek başına sabit olarak inşa edilebileceği gibi sabit bir yükseklik üzerine de yapılabiliyor. Sadece dekoratif bir görünümün yanında olduğu yere farklı ve özel bir hava da katıyorlar. Bu fıskiyelerin en avantajlı yanlarından biri de sürekli bir su kaynağına ihtiyaç duymamaları; bir defa suyu dolduruyorsunuz ve pompalarıyla motorları suyu devir daim ediyor. Birçok fıskiye modeli seçeneği mevcut; bir heykel olabilir, minik bir su çanağı olabilir, modern bir havuz içine olabilir gibi gibi.

Keyifli günler, hürmetler efendim :)

Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

5 Nisan 2014 Cumartesi

FISKİYE

Şu sıralar ofiste biz :)


Bir bilmecem var sevgili okurlar,
Acaba nedir nedir?
Fıskiye denince akla,
Hemen onun adı gelir: Dora Dora Dora....
Ofiscek keyfimiz yerinde maşallah, herhalde bahardan olsa gerek :)



Bu yazımızda büyük bir özenle tasarlanmış, yüksek kalitede malzemelerden yapılmış ve inşa edilmeye hazır fıskiye modellerini anlatacağız. En güzel kısmı neresi mi? Her biri LED ışıklarla aydınlatılmış ve kullanışlı birkaç özellikte olan fıskiyeler olmaları. Usta eller ve yüksek kalitede üretilmiş her bir parça sayesinde fıskiyelerin inşasını kolaylaştırmakta ve hızlandırmakta. Tabi işin ağır kısmı parçaların fıskiyenin kurulacağı alana taşınması, havuza yerleştirilmesi ve kabloların döşenmesi şüphesiz. Ama siz ne kadar karmaşık yapıda bir fıskiye istemiş olursanız olun hem zamandan hem de paranızdan tasarruf edebilmeniz için elimizden geldiğince kurulumu kolaylaştırıyoruz. E usta eller dedik ne de olsa :)

Işıklı Müzikli Danslı Fıskiye Sistemi


Her bir LED aydınlatması özel bir LED Aydınlatma serimizden seçilmekte olup RGB ışıklarına aktarılır ve böylelikle ayrıca bir kumanda paneline gerek duyulmadan RGB sekansı yaratılmış olur. Elbette ki siz yine de dilerseniz aydınlatmaları RGB kumandasıyla kontrol edebilir renk ayarlamasını yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek de tüm fıskiye modellerini standart ve aynı renklerde de sipariş edebilirsiniz. Fıskiye sistemlerini oluşturan parçaların büyük çoğunluğu paslanmaz çelikten imal edilmektedir. Ancak yumuşak kuyu nozulları bronz ve nikelden yapılır. Fıskiyelere can veren pompalar tabiki de paslanmaz çelik ürünlerden üretilmekte ve paslanmaz çelik filtreler içine monte edilmektedir. Fıskiyelerin standart modelleri sualtı pompalarıyla ama dilerseniz kuru tip pompalar istediğinizi de belirtebilirsiniz.

Ve son olarak bir fıskiyeyi mükemmel kılacak bir sürü "aksesuar" bulunmaktadır. Aksesuardan kastımız da şudur efndim; gelişmiş ya da basit bir kontrol paneli, paslanmaz çelik bir bağlantı kutusu veya harika FCU (Fan Coil Unit - Vantilatörlü Konvektör) panelleri gibi...

Tahmin edebileceğiniz gibi sonsuz sayıda fıskiye modeli çıkarılabilecek bir teknoloji ve skala mevcut. Birçok değişken, birçok ürün seçeneği vs vs vs. Siz en iyisi bir fıskiye yaptırmadan önce Dora Fıskiye'yi ziyaret edin :)

1 Nisan 2014 Salı

Fıskiye İnşasında Dikkat Edilmesi Gereken 10 Temel Nokta

1 Nisan'ı da geride bırakmışken umarım şakalanmamışsınızdır diyerek yazımıza başlıyoruz :)
Malum görkemli fıskiyeleri bitirdik. Düşündük taşındık, bu görkemli fıskiyeler nasıl bu kadar görkemli olmuş. Araştırırken şöyle bir şeye rastladık: Fıskiye Yapılırken Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gerekenler....
Madem öyle paylaşalım ki herkes öğrensin di mi ama :) ? Yazımız aşağıdadır efendim.



Fıskiyeler
  1. Kesinlikle Ağaç Altında Olmamalı:
    Neden mi? Çünkü sonbaharda dökülen yapraklar, sonbahar olmasa da dökülür gerçi yapraklar, ağaçlardan düşen böcekler veya kuşların pislemeleri fıskiyelerin filtrelerini tıkayabilir. Hem havuzun da çabuk kirlenmesine ve görselliğinin bozulmasına sebep olur.
  2. Şiddetli Rüzgar Alan Bir Yerde Olmamalı:
    Şiddetli rüzgar fıskiyelerden çıkan suların yönünü bozabilir ve koreografiyi olumsuz etkiler. Dolayısıyla suyun yüksekliği ve jetler havuzun hizasını geçmemelidir. Bu da yaratıcılığı oldukça etkiler. Hoş bir görüntü elde etmek çok rüzgar almayan olması tercih edilmelidir.
  3. Su Tasarrufu Sağlayan Havuz Derinliği Tercih Edilmelidir:
    Şöyle ki; fıskiyeli havuzun su değişimlerinde su kullanımını azaltmak için ve özellikle çocukların bir kaza yaşamasını engellemek için havuz ve dolayısıyla su derinliği mümkün olduğunca sığ olmalıdır.
  4. Izgaralar Aracılığıyla Koruma Yapma:
    Özellikle kuru havuzlarda fıskiyenin ve diğer sualtı ekipmanların yerleştirileceği boşluklar ızgaralarla örtülmelidir.
  5. Vana Gerekliliği:
    Havuzun suyunun daha kolay temizlenebilmesi ve devir daim edilebilmesi için bir atık su vanası şarttır. Havuz problemlerini hatırlayalım; bir musluk doldurur ve her zaman en az bir musluk da boşaltırdı o misal.
  6. Temiz Su Kaynağı:
    Kalıcı olarak yapılmış temiz su borusu otomatik olarak havuzu doldurmalı ve fıskiyelerin sürekli çalışmasını sağlamalıdır. Halka açık alanlarda inşa edilmiş fıskiyelerde ise muhakkak emniyet cihazını çalıştıran bir pompa olmalıdır.
  7. Güç Kablolarının Emniyetli Hale Getirilmesi:
    Halka açık alanlarda inşa edilmiş fıskiyelerde güç kabloları muhakkak su altı kutularına konmalıdır. Halihazırda su altı kabloları kullanılacağın risk azaltılmış olacaktır ancak yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. 
  8. Doğru Pompa Seçimi:
    Fıskiye pompaları şiddetli bir basınca maruz kalmaktadır. Dolayısıyla seçiminde özenli davranılmalı, paslanmaz çelikten malzemeler tercih edilmedir.
  9. Doğru Elektrik Sistemi Seçimi:
    Elektrik sistemi fıskiye inşalarında önemli bir yer tutmaktadır. Hele de modern zamanda, müzikli danslı fıskiyelerde yoğun bir elektrik kullanımı mevcuttur. Dolayısıyla sistem sualtı armatürleri ve pompalarla uyumlu olmalıdır. Elektrik akımı açısından özellikle. Aynı şekilde elektrik kaçaklarını önlemek için özel bir emniyet sistemi mevcut olmalıdır.
  10. Kış Koruması:
    Kış koşullarına karşı koruma önlemleri daha fıskiyelerin tasarım aşamasında alınmalıdır. Gerekirse donmalara karşı ekipmanları korumak için pompalar yerinden çıkarılabiliyor olmalıdır.
Keyifli günler, Hürmetler Efendim :)

fıskiye inşaatı